info@judaica-zwolle.nl
Stichting Judaica Zwolle
Cursus Vrij Leerhuis

Vrij Leerhuis 1 - Reizen door de Tora: de verhalen rond Jacob en Jozef - Docent: Drs. R.G.H. (Rob) Cassuto
(Code: VL1)

Inhoud : We lezen een selectie van Bijbelteksten over Jacob en Jozef (de parasjot Toledot t/m Wajechi) en bespreken ze met gebruik van traditionele Joodse bronnen en met oog voor het drama in het verhaal, één en ander aan de hand van het boek ‘Reizen door de Tora, Genesis en Exodus’.

Doelgroep : Belangstellenden in een Joodse benadering van de bijbel.
Docent : Rob Cassuto (1941), jurist, psycholoog, werkzaam geweest in theater en het alternatieve cursuswezen keerde later in het leven terug naar zijn Joodse roots. Hij verdiepte zich als eeuwig student Jodendom in het Joods gedachtegoed en publiceerde commentaren op de wekelijkse Tora lezing o.a.op de website van Stichting PaRDeS en in zijn boek ‘Reizen door de Tora’ in twee delen. Daarnaast schreef hij, geboortig uit toenmalig Nederlands-Indië, het boek ‘Indië-Scheveningen-Indonesië’ over de geschiedenis van zijn familie in de jaren veertig en de novelle ‘Overlever’ over zijn roerige jaren zestig. Zie ook www.robcassuto.com.
Coördinatie : Arie Driesprong, contact.
Lesmateriaal : De bijbel in diverse vertalingen, en het boek van Rob Cassuto, Reizen door de Tora, Van het begin naar de berg: Genesis en Exodus, Mastix Press, 2016. Het boek is te bestellen bij www.stichtingpardes.nl, uitgeverij www.mastixpress.nl, bij de reguliere boekhandel en bij www.bol.com. Prijs: € 17,50.
Tijd : 3 woensdagavonden van 19.30 - 21.30 uur.
Datums : 8 en 22 november, 6 december 2017 (reserveavond 20 december).
Prijs : € 45 (inclusief koffie/thee, toezending Judaica Bulletin, exclusief lesmateriaal).
Deelnemers : Minimaal 14, maximaal 25.

Mededelingen : De cursus is afgelopen.