info@judaica-zwolle.nl
Stichting Judaica Zwolle
Korte Cursussen

Korte Cursus 2 - Hoe God zichzelf overtrof, een seculiere zoektocht - Drs. C. (Chaim) van Unen
(Code: KC2)

Inhoud : Zegt de Bijbel wel echt dat God almachtig is? Wat zou er eigenlijk bedoeld kunnen zijn met de uitverkiezing van het Joodse volk? En wat voor betekenis had het verbond tussen God en Israël als je dit vergelijkt met de andere godsdiensten in het Midden-Oosten in het eerste millennium voor onze jaartelling? Met frisse gezichtspunten houdt Van Unen een pleidooi voor de blijvende ethische waarde van de Bijbel voor de moderne seculiere mens.

Doelgroep : Ieder die geïnteresseerd is in Bijbelse verhalen en ethiek.
Docent : Chaim van Unen (1936) andragoog, is schrijver, spreker, trainer en adviseur met jarenlange ervaring in de professionele hulpverlening en het hoger onderwijs. Zijn interesse gaat uit naar de vraag hoe mensen met elkaar omgaan, naar beroepsmatige pretenties en naar de wijze waarop die kunnen worden gerealiseerd. Hij geeft daarnaast cursussen in Joodse filosofie. Met name Levinas, Heidegger en Bergson zijn zijn inspiratoren. Hij schreef onder andere De Professionals. Hulpverleners tussen kwetsbaarheid en beheersing (2002), Op ooghoogte: Job en het establishment (2003), en Bij de gratie van de relatie: Hulpverleners op de werkvloer van de hulpverlening (2009).
Coördinatie : Johan Dekker, contact.
Aanbevolen (niet verplichte) literatuur : Het gelijknamige boek van Chaim van Unen kunt u bestellen bij uitgeverij www.eburon.nl, bij elke reguliere boekhandel en bij www.bol.com. Prijs: € 19,90.
Tijd : 2 dinsdagavonden van 19.30-21.30 uur.
Datums : 7 en 14 november 2017 (reservedatum 21 december).
Prijs : € 32,50 (inclusief koffie/thee, toezending Judaica Bulletin).
Deelnemers : Minimaal 14, maximaal 25.

Mededelingen : De cursus is afgelopen.