info@judaica-zwolle.nl
Stichting Judaica Zwolle
Cursus Bijbels Hebreeuws

Cursus Bijbels Hebreeuws 1 - Drs. J.M. (Johanna) Tanja
Beginnerscursus (Code: HB1)

Inhoud : Deze cursus maakt u vertrouwd met het lezen en schrijven van het Hebreeuwse alfabet en de basiselementen van de taal. Aan het einde van de cursus bent u in staat om eenvoudige teksten te begrijpen.

Bent u geboeid door de eeuwenoude verhalen van de Hebreeuwse Bijbel - of in christelijke termen het Oude Testament? Vraagt u zich wel eens af hoe het komt dat Bijbelvertalingen zo heel verschillend kunnen zijn? Wilt u de uitdaging aangaan om in 15 avonden een stevige basis te leggen om de Bijbeltekst te kunnen lezen zoals die eeuwen geleden is opgeschreven? Dan is deze beginnerscursus iets voor u!

Doelgroep : De cursus is bedoeld voor iedereen die graag kennis wil maken met het Bijbels Hebreeuws. We beginnen met leren lezen en schrijven, voorkennis is dus niet vereist.
Docent : Drs. Johanna M. Tanja, oudtestamenticus, contact.
Coördinatie : Gabriela Ramos, contact.
Lesmateriaal : A.C.J. Verheij en M.L. Folmer, Basisgrammatica van het Bijbels Hebreeuws, 3e verbeterde druk met Oefenboek, Delft: Eburon, 2007 (set € 39,50). 
Tijd : 15 maandagavonden van 19.30-21.30 uur.
Datums : 8, 15 en 29 oktober, 12 en 26 november, 10 december 2018, 7 januari, 4 (vervallen) en 18 februari, 4, 11 en 18 maart, 1, 15 en 29 april 2019, 6 mei 2019.
Prijs : € 188 (inclusief koffie/thee en toezending Judaica Bulletin, exclusief cursusmateriaal). Het Lingen-Slagboom Studiefonds helpt als de hoogte van het cursusgeld een belemmering vormt voor deelname, zie Fondsen.
Deelnemers : Maximaal 25 personen.

Mededelingen : Deze cursus is al begonnen.