info@judaica-zwolle.nl
Stichting Judaica Zwolle
Samuel Hirschlezing

22ste Samuel Hirschlezing - Rabbijn Shmuel Katz - 2022

 

Joodse wijsheid voor de mensheid

Na twee jaar uitstel vindt op zondag 6 november 2022 de 22ste Samuel Hirsch-lezing plaats door Rabbijn Shmuel Katz. 
De lezing start om 14.00 uur in de Zwolse Synagoge. De toegangsprijs is € 9,- voor personen die zich via info@judaica-zwolle.nl vooraf aanmelden. Aan de kassa kost het € 10,-

Rabbijn Shmuel Katz neemt u mee naar ‘de plek van Nederland op het Joodse wereldtoneel’

Rabbijn Shmuel Katz is geboren in 1957 in Veenendaal. Hij is getrouwd met Miriam Klugman, afkomstig uit New York. Samen hebben ze vijf kinderen en een aantal kleinkinderen. Na het eindexamen Atheneum in 1975 vertrok hij naar Israël.

Shmuel KatzShmuel Katz behaalde aldaar zijn rabbijnendiploma in 1982. Ook studeerde hij af aan hogeschool inHolland in 2010 met een bachelors in pastoraal werk. Hier in Nederland werkte hij o.a. als adjunctdirecteur  joodse vakken bij het Cheider te Amsterdam en als sjoelrabbijn van de Gerard Doustraat sjoel. Sinds 1996 is hij in dienst bij de NIHS. Momenteel is hij daar als rabbijn verantwoordelijk voor de eroew (de sabbatsgrens), kasjroet (kosjer eten), representatie en sociaal pastorale zaken. Hij is ook werkzaam voor de stichting Zikna (een door geheel Nederland werkzame stichting voor sociaal pastoraal werk) en voor het Nederlands Israelitisch Seminarium. Tevens is hij lid van het standing committee van de CER, de Conference of European Rabbis. Sinds 1990 organiseert hij jaarlijks in december de Jarchei Kallo, een leerevent voor jong en oud. 

Meer informatie over de Samuel Hirschlezingen vindt u hier.