info@judaica-zwolle.nl
Stichting Judaica Zwolle
Korte Cursussen

Korte Cursus 3 - Joodse meditatie - Rabbijn drs. J.M.C. (Hannah) Nathans MA
(Code: KC3)

Inhoud : Hoewel niet algemeen bekend maakt meditatie al duizenden jaren deel uit van de Joodse praktijk. Het dient om nader te komen tot de Eeuwige, en om een beter mens te worden in deze wereld. Met als prettige neveneffecten grotere effectiviteit, betere relaties en minder frustraties. Het dient niet om zich terug te trekken uit de wereld, al is het goed dat van tijd tot tijd te doen. In het Jodendom gaat het er om Joodse waarden waar maken in het dagelijks leven. In de cursus zullen we verschillende soorten Joodse meditaties bespreken en beoefenen. Ook de geschiedenis van Joodse meditatie komt aan de orde.

Klik hier meer voor meer informatie over HaMakor.Doelgroep : Iedereen die geïnteresserd is in meditatie op Joodse wijze.
Docent : Rabbijn Hannah Nathans leidt HaMakor, Centrum voor Joodse Spiritualiteit (www.hamakor.nl), en is rabbijn van de Open Joodse Gemeente Klal Israel in Delft. Zij kreeg haar opleiding als rabbijn van Aleph Alliance for Jewish Renewal, de beweging van rabbijn Zalman Schachter Shalomi z.l., heeft een master in Hebreeuwse taal en cultuur, en is Joods spiritueel begeleider. Zij geeft o.a. cursussen Joodse Meditatie. Voorheen was zij organisatieadviseur, trainer, coach en enneagram leraar. Zij schreef diverse boeken over persoonlijke en spirituele ontwikkeling
Coördinatie : Wim Neevel, contact.
Lesmateriaal : Wordt per les aangeleverd.
Aanbevolen (niet verplichte) literatuur : David Cooper, The handbook of Jewish meditation practices; Avraham Davis (ed.), Meditation from the heart of Judaism; Tamar Frankiel & Judy Greenfeld, Minding the Temple of the Soul; Nan Fink Geffen, Discovering Jewish meditation; Arye Kaplan, Jewish meditation.
Tijd : 3 dinsdagavonden van 19.30-21.30 uur.
Datums : 28 november, 12 en 19 december 2017 (reserveavond 16 januari).
Prijs : € 45 (inclusief koffie/thee, toezending lesmateriaal en Judaica Bulletin).
Deelnemers : Minimaal 19, maximaal 25.

Mededelingen : De cursus is afgelopen.