info@judaica-zwolle.nl
Stichting Judaica Zwolle
Home

Stichting Judaica Zwolle is een educatieve organisatie die als doel heeft de verspreiding van kennis van de Joodse godsdienst, geschiedenis, taal en cultuur. Zij organiseert haar activiteiten vooral in de Zwolse synagoge, maar is niet verbonden met enig kerkgenootschap of andere religieuze, maatschappelijke of politieke organisatie. Zij heeft een bestand van circa 600 belangstellenden van wie velen jaarlijks aan de activiteiten deelnemen.

 


In september 2024 hopen wij weer te starten met de beginnerscurus Bijbels Hebreeuws 1. Meer info..

Om de activiteiten van de Stichting Judaica te kunnen blijven continueren, is er behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Het bestuur zoekt een bestuurslid, een cursuscoördinator en een rondleider. Heeft u interesse? Neemt u dan contact op via secretariaat@judaica-zwolle.nl

Op zondagmiddag 10 november 2024 is er weer een Samuel Hirsch Lezing. Meer informatie volgt z.s.m.


CONTACT

Contact met Stichting Judaica Zwolle is mogelijk via info@judaica-zwolle.nl


LOGO ALS SYMBOOL VAN HANDREIKING 

Het logo van Stichting Judaica Zwolle is ontleend aan de tabel waarmee de 15e eeuwse Joodse sterrenkundige Abraham Zacuto de juliaanse kalender omzette in de Joodse kalender. Daardoor symboliseert het logo de brugfunctie tussen de Joodse en de niet-Joodse wereld die onze stichting probeert te vervullen. Het logo heeft de vorm van een hand, symbool van de handreiking die de stichting haar aangeslotenen wil bieden bij hun eigen leren over het Jodendom.