info@judaica-zwolle.nl
Stichting Judaica Zwolle
Algemeen

Waarom deze tentoonstelling?
Sterker dan voorheen realiseren we ons dat het bij de Holocaust gaat om de moord op individuele personen en niet alleen maar om onherkenbaar grote aantallen slachtoffers. Deze tentoonstelling verschaft door tekst, beeld en vorm inzicht in de stigmatisering, discriminering, uitsluiting en vernietiging van de Joden door de nazi's. Het zijn verschijnselen die ook vandaag nog actueel zijn.

 

Uitvoering van de portretten
De portretten staan op roll-ups en zijn gemakkelijk te vervoeren. In een tentoonstellingsboek zijn de portretten uitgebreid toegelicht. Het boek Jodenvervolging in twaalf portretten is verkrijgbaar op deze website (klik hier).

Gebruik van de portretten
Scholen, bibliotheken, kerken, historische centra etc. kunnen de portretten voor educatieve doelen tegen een geringe vergoeding voor enige tijd lenen. De uitleen wordt gecoördineerd door Stadkamer Zwolle. Wil je daarvan gebruik maken? Ga dan voor meer informatie naar : Stadkamer Zwolle.

 

Foto: Rodrigo Maori

 

Initiatief en realisatie
De tentoonstelling is een initiatief van Dammis Baan (vormgever), Jaap Hagedoorn (historicus), Piet den Otter (historicus) en Peter van 't Riet (projectleider). De Stichting Judaica Zwolle beheert de panelen en heeft het tentoonstellingsboek uitgegeven. Verscheidene subsidieverstrekkers en sponsoren hebben bijgedragen.